Sverige- Ett (nästan) jämställt land

I Kina är det inte jämställt. Om man tar OS 2008 som exempel så var det en liten flicka på invigningen som fick stå och se söt ut och mima medans det var en annan flicka som sjöng.  De hade tagit den som sjöng bäst, men som inte såg så söt ut och en som var jättesöt för att det skulle se så gulligt ut som möjligt. Det är dålig stil tycker jag att utseendet ska ha så stor roll. Tänk liksom hur hon lilla flickan som var ful och fick sjunga bakom ett skynke eller något kände sig. Hon kommer ha men för livet för detta och aldrig kunna acceptera sitt utseende säkert. Det är hemskt.  


Kina är ett av de mest befolkade länderna i världen.  Och det är väldigt stor spridning på rikedomar och fattighet. Därför är det icke jämställt. Men eftersom de är så många som bor där är det svårt att få det jämställt. Men saker går att förbättra. Antingen är man nämligen sjukt fattig och ful eller rik, framgångsrik och snygg. Det finns inga mellanting och det är det som gör att Sverige är så jämställt som det faktiskt är. Alla Svensson-familjerna ligger på ungefär samma nivå när det gäller rikedom och ära och kämparglöd. Det gör att statistiken blir så jämn och fin som den är.
 

Men ändå gnäller vi så mycket här i Sverige om att det ska bli mer och mer jämställt. Men det är ju så att man aldrig blir nöjd. Sverige är ju ett av de mest jämställda länderna i världen men vi vill bara ha mer och mer. Men det är klart, det borde vara mer jämställt, särskilt när det gäller jobben, kvinnor SKA inte ha längre lön än männen när de utför samma jobb! Det är bara helt sjukt att det är så, och vad är anledningen liksom? Enligt min mening finns det ingen över huve taget och därför bör de genast ändra på detta.


Kina har Sverige som förebild när det gäller jämställdhetspolitiken. Nyligen åkte den välkände jämställdhetspolitikern Gertrud Åström och sakkunnige Dennis Kullman från Länsstyrelsen i Stockholm ner till Peking i Kina för att föreläsa om den svenska jämställdhetspolitiken som Kina är mycket intresserad av och vill lära sig mer av. De är intresserade av Sveriges tidigare erfarenheter och vill veta mer om hur man ska motverka diskrimineringen av kvinnor i arbetslivet.
 

Detta är bra och inom en förhoppningsvis snar framtid har Kina också blivit ett överlag mer jämställt land än vad det är idag.


Kommentarer
Postat av: Monika

Det aldrig kommer bli helt bra med jämlikheten, efter att ha fixat lönerna så finns det mer att fixa. Tycker synd om den flickan, bara för att hon inte var "söt" enligt dem så fick hon sjunga bakom ett draperi, helt sjukt !

2008-10-03 @ 13:48:34
Postat av: L

beata fy *** vad barnslig du är !!!! :D

2008-10-13 @ 14:40:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0