Mäns och Kvinnors beteende

Beteendet skiljer sig rätt mycket hos män och kvinnor. Männen klarar sig bättre i tuffa fysiska situationer eftersom de har en mer muskulör uppbyggnad än vad kvinnor har. Det är ett faktum som vi måste leva med. Men såklart finns det vissa undantag som skiljer sig från mängden. Ingen är den andra lik. När det gäller beteendet har man kommit fram till att kvinnor över lag är mer känslosamma än männen. Men min egen åsikt är att eftersom vi blir uppfostrade på olika sätt och eftersom det har blivit mer acceptabelt att kvinnor får uttrycka sina känslor så det syns medans männen blir tillsagda att de ska vara stenhårda och stå på sig har det blivit så. Egentligen tror jag det är rätt jämt mellan könen bara det att män inte vill visa det. Det har nog mycket med stolthet att göra.


I arbetslivet har männen tyvärr många fördelar. Många företag anställer hellre män än kvinnor och ger dem högre lön för samma arbete. Detta är inte acceptabelt.  Jag tror att företagen inte vill anställa kvinnor mest för att det är dem som får släggan i magen när barnen är sjuka och det är kvinnorna som blir gravida. Detta är ett stort hinder i arbetslivet och det är riktigt orättvist.  Men det är så livet är och har varit i alla tider. Kvinnorna tar hand om barnen medans männen försörjer dem. Men nu på senare år har det blivit mer och mer så att männen ska ta hand om barnen och ha föräldraledighet. Det tycker jag är bra för då har det ändå varit kvinnan som gått runt och släpat på ungen i 9 månader och sen är det hon som lida och föda ut den. Då är det bara mer än rätt att männen får ta hand om den så mycket som möjligt när den kommit ut. Någon rättvisa får det ju ändå vara.


Men som sagt, mycket har med uppfostran att göra. Eftersom vi uppfostrar de olika könen på olika sätt så blir det automatiskt. Tjejer får rosa kläder och dockor och på så sätt lär de sig att tycka om det medans killar får blåa kläder och lasersvärd. Om man nu skulle ändra på det skulle folk tycka att det vore konstigt och om en kille gillar färgen rosa ger det ofta vibbar av homosexualitet vilket är synd för vissa passa verkligen i det medans tjejer får gärna ha blått och svart på sig utan att det är något fel med det. På så sätt är det en nackdel för männen. Männen har större press på sig än kvinnorna när det gäller muskler och hur man beter dig. Därför tror jag att det är fler killar än tjejer som är osäkra på sig själv men tjejerna ska vara snygga och smala vilket också gör att många mår dåligt över hur de ser ut och det leder till självsvält m.m.
 

Allt har att göra med de sjuka idealen som finns i samhället. Men dessa ändras hela tiden, förr skulle kvinnorna vara mulliga, nu ska dem vara pinnsmala. Det skulle vara bättre om vecko- och modetidningarna tog in mer normalviktiga modeller istället för de sjukligt anorexia smala. Detta tror jag skulle ändra idealen tror jag för då skulle fler acceptera hur de ser ut och inte gnälla hela tiden om det.


                                                            


Kommentarer
Postat av: Anonym

Håller heltd dig om att idealen är sjuka. Bra du tar upp att det kanske inte alltid är så lätt att vara kille ochn inte få visa känslor.

2008-10-19 @ 21:03:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0